Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ.

Σε όλες μας έχει συμβεί να δούμε μια κοπέλα στο δρόμο παραβαμμένη και να πούμε ‘’Μα καλά, καθρέφτη δεν έχει σπίτι της;’’.  Αν δεν θέλετε να μοιάζετε με τις κοπέλες στην φωτογραφία (ελπίζουμε πως όχι) διαβάστε τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ.
  • Υπερβολική χρήση make-up. Ίσως και το πιο συνηθισμένο λάθος και ιδιαίτερα από μικρές κοπέλες. Το υπερβολικό make-up κάνει το πρόσωπο να μοιάζει με μάσκα, ειδικά όταν μετά από λίγες ώρες αρχίζει και σπάει. Καταλαβαίνω την ανάγκη μιας κοπέλας με ακμή να την καλύψει αλλά όσο πιο φυσικό το φον ντε τε τόσο καλύτερα αλλιώς το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο απ’ ότι θα θέλατε. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε φον ντε τε και στο λαιμό γιατί θα καταλήξετε με διχρωμίες.
  • Πολύ ανοιχτό concealer. Βάζοντας concealer 2-3 τόνους πιο ανοιχτό από το δέρμα σας κάτω από τα μάτια για να καλύψετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους δίνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε. Καταλήγετε να μοιάζετε με σούπερ ήρωα που φοράει μάσκα. Απλώστε κανονική ποσότητα με πινέλο ελαφρώς υγρό με φορά προς τα έξω.
  • Ρουζ-κλόουν. Άπειρες φορές έχω δει κοπέλες που βάζουν ρουζ ακριβώς πάνω στα μάγουλά τους λες και είναι κλόουν. Το ρουζ πρέπει να μπαίνει ψηλά στα ζυγωματικά με φόρα προς τα πάνω και να σβήνει φυσικά, δουλέψτε το πολύ καλά με ένα μεγάλο πινέλο.
  • Παρασχηματισμένα φρύδια. Αν δεν ξέρετε τι σχήμα πρέπει να έχουν τα φρύδια σας πηγαίνετε σε έναν ειδικό, είναι τόσο απλό, μία φορά και θα μάθετε να τα κάνετε μόνες σας. Δεν μπορώ να βλέπω άλλο πετσοκομμένα φρύδια που δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπο και σας κάνουν να μοιάζετε φθηνή. Αν τα φρύδια σας έχουν κενά από φυσικού τους γεμίστε τα με μολύβι της ίδιας αποχρώσεως.
  • Λάθος μολύβι χειλιών. Το μολύβι χειλιών πρέπει να είναι το πολύ έναν τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν που θα χρησιμοποιήσουμε αλλιώς θα φαίνεται πολύ άσχημα ειδικά όταν αρχίζει και φεύγει από την χρήση. Αφού βάλετε το μολύβι σβήστε το ελαφρά προς τα κάτω για να αναμιχθεί καλύτερα με το κραγιόν.
  • Μην το παρακάνετε με τα χρώματα. Διαλέξτε τονισμένα μάτια ή τονισμένα χείλη ανάλογα με την περίσταση. Το smokey look ταιριάζει υπέροχα με nude χείλη και τα κόκκινα χείλη με αρκετή μάσκαρα και φον ντε τε. Και τα δύο μαζί θα ήταν υπερβολή, έτσι;
  • Μακριές ψεύτικες βλεφαρίδες. Φορέστε ψεύτικες βλεφαρίδες αν πιστεύετε ότι μια καλή μάσκαρα δεν θα κάνει δουλειά αλλά ψαλιδίστε τις πρώτα και φορέστε τις σωστά, δεν θέλετε να μοιάζετε με Barbie.
  • Μολύβι σε όλο το μάτι. Αν θέλετε το βλέμμα σας να δείχνει ξεκούραστο αποφύγετε το μολύβι ή το eyeliner σε όλο το μάτι και ειδικά από κάτω. Εάν τα μάτια σας είναι μικρά αρκεστείτε σε λίγο μολύβι στην άκρη του βλεφάρου που θα έχει φορά προς τα έξω για να δώσει σχήμα στα μάτια σας.
  • Glitter στα μάτια. Αν δεν είστε σίγουρες ότι η σκιά σας που περιέχει glitter είναι σταθερή απλά μην την βάλετε. Στην αρχή θα δείχνει ωραία αλλά μετά, όταν θα είναι παντού στο πρόσωπο και στα ρούχα σας ή το αγόρι σας, θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που την βάλατε.
  • Κοιταχτείτε στον καθρέφτη πριν βγείτε. Δεν ξέρετε που έχει πάει το κραγιόν σας την ώρα που βάζατε την μπλούζα σας ή η μάσκαρα σας (πόσες δεν το έχουμε πάθει;). Πριν βγείτε από το σπίτι ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη, κάτι μπορεί να πηγαίνει λάθος και να μην το καταλάβετε πριν γυρίσετε.
Το άρθρο βρίσκεται επίσης στο www.yourhealth.gr στο οποίο συχνά αρθρογραφώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου