Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η απογοήτευση της ημέρας - Urban Decay

Καλησπέρα σας κορίτσια, δεν ξέρω αν είδατε το παραλήρημα μου στο Facebook αλλά σήμερα έλαβα την Urban Decay Naked Palette όπου και την είχα παραγγείλει online. Με λίγα λόγια, πριν από περίπου 10 μέρες είδα στο Facebook μια σελίδα να διαφημίζει οτι πουλάει τις γνωστές παλετες, 25 ευρώ την δεύτερη και 28 την πρώτη. Παω κι εγω σαν την βλαμμενή, αφού χάρηκα πιο πριν σαν την βλαμμένη επίσης και παραγγέλνω την πρώτη με το primer. Μου λένε θα την παραγγείλουν και θα με ειδοποιήσουν να την παραλάβω χέρι με χέρι για να αποφύγω τα έξοδα αποστολής.

Περίμενα περίπου 10 μέρες ώσπου ήρθε, εντωμεταξυ εμένα είχαν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια οτι δεν θα ειναι αυθεντική. Μου στέλνουν μήνυμα οτι θα μου την στείλουν με αντί καταβολή, δηλαδη το συνολικό ποσό θα ηταν 32 ευρώ. Το καταπινώ κι αυτό, το παίζω εύκολος άνθρωπος και την περιμένω. Παω σημερα να την παραλάβω με αγωνία , έχοντας διαβάσει για ώρες πως θα αναγνωρίσεις μια ψεύτικη απο μια αληθινή. Το πρώτο σημάδι ειναι οτι θα ειναι σε κουτί απλό και οχι πλαστικό και βελούδινη θήκη. Την ανοίγω, βλέπω βελούδινη θήκη, βλέπω και το primer και χαίρομαι.
Μετά εγινε το εξής, πήγα σπίτι και την είδα σε φως. Γρατζουνισμένη παντού, τα γράμματα και μέσα και έξω ξεφτισμένα σαν κάποιος να τα σκάλισε με το νύχι του, οι σκιές με γρατζουνιές και γόυβες, σε και μάλιστα ειχε γυρίσει το πλαστικό προς τα μεσα και έκοβε την σκιά, ο καθρέφτης βρώμικος με σκιές και σαν να είχαν βγάλει το πλαστικό και να το είχαν ξανακολλησει. Ενα χάλι σκέτο. Αρχικά σκέφτομαι οτι είναι αυτά τα κομμάτια που επειδή εχουν κάποιο ελάττωμα δεν μπορούν να τα πουλήσουν και τα δίνουν κοψοχρονιά και αποφασίζω να την κρατήσω ακομα κι ετσι.

Παρατηρώ ομως ψεύτικες σε διάφορα μπλογκς και σαιτς και βλεπω οτι και η δικιά μου είναι ίδια. Τα σημαντικότερα στοιχεία είναι οτι τα χρυσά γράμματα στο πισω μερος είναι τυπωμένα και οχι αυτοκόλλητο, το πλαστικό που καλύπτει τον καθρέφτη δεν ειναι το ίδιο μέγεθος ενώ θα έπρεπε και δεν έχει σειριακο αριθμό στο πλάι. Με λίγα λόγια, ηταν μια πολυ πειστική απομίμηση.
Επικοινωνώ με την σελίδα και φυσικά έπεσαν απο τα σύννεφα, οτι την έλεγξαν και ηταν ολα μια χαρα, γενικά μια κατάσταση συγνώμη κύριος ποιος είστε. Δέχτηκαν να τους την στείλω πισω και να μου δώσουν τα λεφτα μου. Εβγαλα και λίγες φωτογραφίες πρόχειρες και δεν έκανα swatch για να μπορω να την στείλω πισω. Θα σας τις βάλω μετά γιατι ειμαι απο το iPad, εξού και λείπουν τόνοι.

Δεν λέω το ονομα της σελίδας αλλα αν δω οτι τελικα κανει το e shop και θελει να κοροϊδέψει κόσμο, θα το πω. Με εκνευριζει η πονηριά γιατι δεν ξερω κι εγω πόσες κοπέλες θα χαίρονται οτι πήραν κατι τοσο καλό και ακριβό μισή τιμή και θα το διαφημίζουν κιόλας. Εγω απλα έτυχε να ειμαι πιο έμπειρη αν και έπρεπε να το είχα καταλάβει.

Υ.Γ.Ξέχασα να αναφέρω ότι η σελίδα αυτή είναι ελληνική και όχι ξένη όπως θα περίμενε κανείς.
Αυτα, τα φιλια μου σε ολες και να προσέχετε.

UPDATE: Μετά από την επικοινωνία μου με την κυρία που έχει την εν λόγω σελίδα μου είπε ότι γι αυτό βρήκε ο συνεργάτης της τόσο φθηνά την παλέτα, επειδή είχε φθορές. Βέβαια δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι δεν είναι αυθεντική, απλά το προσπέρασε. 

13 σχόλια:

  1. Μπράβο σου που ενήργησες με αυτόν τον τρόπο και το καλυτερο θα ηταν να αναφερεις καποια στιγμή την σελίδα! Προς αποφυγην....... φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σχόλιο σου μου θύμισε οτι δεν έγραψα οτι η σελιδα ειναι ελληνικη.

      Διαγραφή
  2. Πωπω ταλαιπωρία...Υπάρχουν πολλοί δυστυχώς που πουλάνε "μαϊμούδες". Ειδικά στο facbook. Δυστυχώς πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει πως είναι τα αυθεντικά πέφτει στην παγίδα. και είναι κρίμα γιατί πολλά απο αυτά μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς κούκλα μου πλέον υπάρχει πολύ απατεωνιά... και μάλιστα μπροστά στα μάτια μας! Εγώ προσωπικά τύπου τέτοιες γνωστές παλέτες ή καλλυντικά Mac δεν μπαίνω στη διαδικασία να τα κοιτάξω ή να αγοράσω γιατί πολύ απλά δεν είναι αυθεντικά και πολύ περισσότερο ξέρω ότι πάνε να με κοροιδέψουν και να γίνω θύμα! Προσοχή λοιπόν, και μην τρελαινόμαστε μέσα στον ενθουσιασμό μας να αποχτήσουμε αυτό που τόσο θέλουμε! Πάντως, καλά έκανες και ανέφερες αυτό το περιστατικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ειχαν φτιάξει μια σελίδα ετσι πιο προσεγμένη και δεν ηταν σαν κι αυτές που και καλα πουλάνε Mac είπα να δοκιμάσω την τύχη μου, δεν επρεπε. Θα με φάνε οι μετακινήσεις τωρα και παλετα δεν θα εχω.

      Διαγραφή
  4. Τελικά, την έστειλες πίσω και σου έδωσαν τα λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εχω χρόνο σήμερα, θα πάω και θα την στείλω. Και θα τους πω λογαριασμο να μου στειλουν τα λεφτα. Αυτο τους ελειπε.

      Διαγραφή
    2. πάλι καλά. αυτό είναι το πιο σημαντικό - αν αναγνωρίσουν το λάθος. να τους πεις ότι έχεις και μπλογκ. πιθανόν να φοβηθούν το κράξιμο..

      Διαγραφή
  5. YOU HAVE BEEN TAGED GIRL
    http://fairymakeuptales.blogspot.gr/2012/12/oopsi-have-been-taged.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ έχω έναν φόβο όσον αφορά τέτοια προϊόντα.. Πάλι καλά που ενέργησες με αυτόν τον τρόπο και πήρες τα λεφτά σου πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά τι έγινε? Πήρες τα λεφτά σου πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα πήρα μαζι με τα εξοδα αποστολης. Αλλα για να τα στειλω πισω και ταλαιπωρήθηκα και έδωσα και 5 ευρω έξοδα αποστολής.

      Διαγραφή