Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αγαπημένα βιβλία *Part 1* by kathrinoula

Γεια σας κορίτσια. Αποφάσισα να σας κάνω ένα θέμα με τα αγαπημένα μου βιβλία. Εδώ κάπου αρχίζω να δυσκολεύομαι για το ποια θα βάλω. Διαβάζω κυρίως ξένους συγγραφείς και κυρίως βιβλία φαντασίας και τρόμου. Ας αρχίσουμε λοιπόν. 


Η εφταλογία του Μαύρου Πύργου. 



Πώς ξεκινάει κανείς να εξηγεί τι είναι ο Μαύρος Πύργος και με τι πραγματεύεται. Για αρχή θα πω ότι είναι από τον αγαπημένο μου συγγραφέα, τον Stephen King που άρχισε να γράφει τα πρώτα βιβλία το 1970 και ολοκλήρωσε την σειρά το 2004. Η επταλογία του Μαύρου Πύργου (The Dark Tower) είναι μια φανταστική ιστορία, η ιστορία του πιστολέρο Ρόλαντ Ντεσέιν από τη Γαλαάδ, απόγονος μια χαμένης βασιλικής γενιάς. Ο Ρόλαντ, ο τελευταίος από μια ανώτερη γενιά πιστολέρο, ξεκινά από μικρή ηλικία για να βρει τον Μαύρο Πύργο που κινδυνεύει, ώστε να σώσει τον κόσμο του και όλους τους "παράλληλους" κόσμους. Στο δρόμο περνά μέσα από κάποιους από αυτούς τους κόσμους, ταξιδεύει στο χρόνο και αποκτά 4 συντρόφους, που θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν μαζί του. Για μένα είναι ένα έπος, ένα αριστούργημα, ένα masterpiece, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τρομακτικά όπως τα υπόλοιπα του βιβλία αλλά για μένα είναι το κορυφαίο του έργο. Τα βιβλία και η κατανόησή τους είναι δύσκολα αλλά θα σας μαγέψουν τόσο που δεν θα σταματήσετε το διάβασμα.


Salem's Lot.



Συνεχίζουμε με Stephen King, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να γράψω για πολλά του βιβλία. Η ιστορία ενός συγγραφέα που γυρίζει στην γενέτειρα του για να εμπνευστεί για το καινούριο του βιβλίο. Μόνο που εκεί έχουν αρχίσει να πεθαίνουν ένας ένας οι κάτοικοί του και οι τάφοι τους να μένουν άδειοι τα βράδια. Με λίγα λόγια είναι μια ιστορία βρικολάκων, όχι όπως τους ξέρουμε σήμερα και η ιστορία της αιώνιας μάχης του καλού με το κακό. Εξαιρετικά τρομακτικό βιβλίο, πρέπει να το έχω διαβάσει τουλάχιστον 6-7 φορές και τρομάζω το ίδιο κάθε φορά. 

Η εφταλογία του Harry Potter.



Σε σχέση με την κοινή γνώμη, τα βιβλία του Harry Potter κάθε άλλο παρά παιδικά είναι. Αφηγούνται την ιστορία ενός παραμελημένου παιδιού που μαθαίνει ξαφνικά πως είναι μάγος, και όχι μόνο αυτό, ο μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών θέλει να τον σκοτώσει από τότε που γεννήθηκε. Λατρεύω και τα 7 βιβλία, δεν υπάρχει κάποιο που να μην μου αρέσει και τα διαβάζω από τότε που βγήκαν ξανά και ξανά. Μου αρέσει το γεγονός ότι μεγαλώνοντας βλέπουμε να μεγαλώνει και η ίδια η συγγραφέας, η J.K. Rowling. Τα πρώτα βιβλία είναι σχεδόν παιδικά όπως και η γραφή αλλά κλιμακώνονται σε βιβλία σοβαρά και όλο πιο σκοτεινά. Μέσα από τις σελίδες μπορείς να δεις πόσο σημαντικές είναι μερικές αξίες στην ζωή μας όπως η αγάπη, η φιλία, η καλοσύνη και η εμπιστοσύνη. Θεωρώ πως ο καθένας πρέπει να τα διαβάσει. 






Το παιχνίδι του στέμματος, G.G. Martin

Ή αλλιώς μπορεί να το ξέρετε ως σειρά, Game of Thrones. Σχεδόν τόσο περίπλοκα, ίσως και περισσότερο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που επίσης προτείνω. Όλα αρχίζουν όταν ο Αρχοντας Ένταρντ Σταρκ εγκαταλείπει την αρχαία έδρα του οίκου του και ταξιδεύει στο νότο για να αναλάβει το αξίωμα που θα τον αναδείξει στον δεύτερο ισχυρότερο άνθρωπο του βασιλείου. Σκοπός του είναι να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο του φίλου και προκατόχου του και να αποκαλύψει τη συνωμοσία εναντίον του θρόνου. Και από εκεί και πέρα η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί την μάνα, κυριολεκτικά. Οι χειμώνες διαρκούν δεκαετίες, δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς, δεν ξέρεις ποιος θα πεθάνει στην επόμενη σελίδα, απλά μένεις με ανοιχτό το στόμα. Αν περιμένετε να διαβάσετε για επικές μάχες, θα σας απογοητεύσω. Τα βιβλία είναι παιχνίδι χαρακτήρων και οι μάχες είναι υπόγειες, μεταξύ προσώπων. Οι χαρακτήρες είναι πάντα και καλοί και κακοί όπως είναι και όλοι οι άνθρωποι. Υπάρχει μια αληθοφάνεια, όση αληθοφάνεια υπάρχει σε μια σειρά που εμφανίζονται δράκοι. Τα βιβλία χωρίζονται σε 5 τόμους και δεν είναι καθόλου ευκολοδιάβαστα γιατί περιέχουν πολλές λεπτομέρειες. Μια φράση χαρακτηρίζει τα βιβλία και την σειρά. Θα πονέσετε αλλά θα σας αρέσει.


Αυτά για τώρα. Θα γράψω σίγουρα ένα δεύτερο μέρος για Έλληνες συγγραφείς που αγαπώ πολύ.

8 σχόλια:

  1. oreo post :) tha ithela poli na ksekiniso na vlepw/diavazo tin seira game of thrones ala i alitheia einai den thelo na mplekso me kialli seira , vlepw toses polles tora !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ δηλώνω βιβλιοφάφος! Επίσης έχω προτίμηση σε ξένη κλασική λογοτεχνία αλλά δεν λεω όχι και σε κάτι άλλο ενδιαφέρον όταν το ανακαλύψω! Από βιβλία τρόμου/θρίλερ κλπ διάβασα πρόσφατα το 'Αιχμηρά αντικείμενα' της Τζίλιαν Φλιν και μπορώ να σου πω οτι δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Ηταν αδύνατον! Φυσικά έκατσα μια ολόκληρη μέρα να το διαβάζω και το τελείωσα. Στο προτείνω αν δεν το έχεις διαβάσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχα ανατριχιαστικό, το έχω διαβάσει. Και καθόλου προβλέψιμο, αυτό ήταν που με κράτησε! Αν έχεις καμιά άλλη πρόταση, δεκτή.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά πραγματικά, είμαι πολύ χαρούμενη που μοιράστηκα την αγάπη μου για τα βιβλία μαζί σας!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο post. Κι εμένα μ'αρέσει η λογοτεχνία και αν και δεν προτιμώ τα φαντασίας ή τρόμου με ιντρίγκαρε το post σου. Ειδικά το quote στο τέλος ήταν φανταστικό. Περιμένω να διαβάσω και τις επιλογές σου και από τους έλληνες συγγραφείς. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρχισε με κάτι κλασσικό τρόμου και θα δεις ότι θα σου αρέσει!

      Διαγραφή